4b490e8c-1024-45e1-a89a-0925b170ae03,30ffc11c-95a3-425e-9b2f-0f6961f524c9,6b44218b-51ff-422c-9860-0056f381a77e

28 juni 2017

RUPRO versterkt haar positie in het zwaardere automotive segment

Vandaag kondigt Rupro Beheer aan dat zij de aandelen van Maha Nederland en Maha Verhuur heeft overgenomen van Van der Linden Beheer BV. De overname is met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2017.

De aanwezige expertise binnen Maha Nederland en het bijbehorende productengamma heeft een sterke toegevoegde waarde voor Rupro Beheer. De strategische keuze is gemaakt dat op termijn het zwaartepunt binnen Maha Nederland komt te liggen op de verkoop en service van alle werkplaatsequipment binnen het zwaardere automotive segment. Hierdoor zal Explora zich nog verder kunnen gaan specialiseren op het gebied van werkplaatsequipment voor personenwagens. Beide organisaties vallen onder de verantwoordelijkheid van Bart Kamps.

Bart Kamps, Directeur Explora, is blij met de overname: “Deze overname voegt productlijnen toe aan ons portfolio waar onze klanten optimaal van kunnen gaan profiteren. Een mooie overname, ook voor Explora. Voor de dagelijkse leiding zal op termijn iemand aangesteld worden, het liefst een persoon vanuit de organisatie van Maha Nederland. We willen eerst de mensen van Maha Nederland beter leren kennen en ons verder in het bedrijf verdiepen voordat we een definitieve keuze maken.”

“Een klein jaar geleden ben ik benaderd door Rupro Beheer. Na lang twijfelen en na goed overleg met mijn zoons Joren en Fons hebben wij gezamenlijk besloten het bedrijf te verkopen. We zijn er namelijk van overtuigd dat consolidatie voor Maha Nederland het beste is. Maha Nederland en Explora zijn sterk complementair, zowel qua cultuur als productportfolio. Hier is duidelijk sprake van één plus één is drie,” aldus Cock van der Linden. Volgens de oud-eigenaar is met deze overname zowel de toekomst van Maha Nederland, de werkgelegenheid van de medewerkers, als een hoge servicegraad richting de klanten verzekerd.

“Met Maha Nederland halen we een zeer gezonde organisatie in huis die ons krachtiger maakt in het zwaardere segment en daarnaast zal de MAHA apparatuur, de rollentestbanken in het bijzonder, de concurrentiepositie van Explora versterken. Cock en zijn zoon Fons zullen de komende periode ondersteuning blijven verlenen om een soepele transitie te realiseren,” zegt Bernard de Graaf, Managing Director Rupro Beheer.

Als onafhankelijk distributeur verkoopt Maha Nederland onder andere het productportfolio van één van de meest toonaangevende fabrikanten in de wereld van werkplaats- en voertuig inspectie apparatuur, Maha Maschinenbau Haldenwang GmbH & Co. KG. Deze rol zal Maha Nederland blijven vervullen. De komende jaren zal de naam Maha Nederland stapsgewijs gewijzigd worden in ‘Explora Truck & Bus’.

Voor meer informatie:

De heer Bernard de Graaf, Managing Director Rupro Beheer B.V.,
telefoon 06-53520440 of e-mail bernard@ruprobeheer.nl

MEER NIEUWS

externalId=rupro-nieuws-3.142&filter[active]=1&sort=date.desc
1 mei 2023

Director REMA TIP TOP Nederland BV en REMA TIP TOP België BV Henning Thomas

23 maart 2023

Bedrijfsjurist Edita Vloedbeld-Tesnjak

6 februari 2023

Director Change Management Paul Bos

externalId=rupro-nieuws-8.5.2.2.3.1&filter[active]=1